19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yıl Dönümünü Kutlama Programı, Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nı takiben Okul Müdürü Mustafa Karlıtepe’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.
İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, geleceğimizin teminatı olan gençliğin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Konuşmasında, “ 1071’de, Alparslan’la Anadolu’da başlayan mücadelemiz, en son 15 Temmuz’da, Ömer Halisdemir’le devam etmektedir. Gençlik, enerji, güç, hareket demektir. Atatürk de gücünü gençlikten almıştır.
Siz gençler, Millî Mücadele Dönemi’ni hiç unutmayın. Emperyalizmle olan mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir.
Biz, farklılıklarımızla biziz. Herkes farklı şekilde yaratılmıştır. Bizler farklılıklarımızı zenginlik kabul etmeliyiz. Birlikte yaşama azmi etrafında, ortak bir düşünce geliştirmeli, güçlü ve mutlu bir toplum olarak yaşayabilmeliyiz.
Siz gençlerimizle gurur duyuyor ve sizleri çok seviyoruz. Bu töreni hazırlayan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya Cevabı, gençlik adına öğrenci konuşması, dans ve spor gösterileri, halk oyunları ve oratoryonun ardından program, resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.