ANKARA ÇANKAYA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Bilgilendirme Toplantıları (II)

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu Bilgilendirme Toplantıları” nın ikincisi İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel’in başkanlığında Musa Erdem Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
2023 Eğitim Vizyonu Bilgilendirme Toplantıları (II)

2023 Eğitim Vizyonu Bilgilendirme Toplantıları (II)

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu Bilgilendirme Toplantıları” nın ikincisi İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel’in başkanlığında Musa Erdem Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Özel, ‘Vizyon Belgesi’nin açıklanmasından sonra sorumluluklarının daha da arttığına işaret ederek, ” Yeni görev ve sorumluluklarımız başladı, hepimiz daha çok çalışalım ki daha başarılı, daha güçlü insan kaynağımız oluşsun ve bu insan kaynağımız sayesinde dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelelim.” diye konuştu.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

" Vizyon Belgesi, Sayın Bakan’ın da ifadesiyle; ilk kez felsefesiyle teorisiyle yöntemiyle tekniğiyle bütünsel bir sistem yaklaşımı içerisinde bir sistemin, bütün alt sistem bileşenlerinin eş zamanlı olarak dönüştürülmesini hedefliyor. Bundan dolayı biz yöneticiler, okullarımızın/kurumlarımızın dönüşümünü bütünsel bir sistem olarak ele almalıyız. Bütün bunları yaparken acele etmeden, verilerimizi analiz ederek adım adım planlamalıyız.

Bizler, eğitim sistemi içerisinde öğrencilerimizin, ortaokuldan liseye ve liseden üniversiteye geçişlerinde kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda daha donanımlı ve daha mutlu olabilecekleri ortamlar hazırlamalıyız. Bütün bunları yaparken de bölgemizdeki okulların imkânlarını mümkün olduğu kadar eşitlemeye çalışmalıyız. Belki okullarımızın imkânlarını eşitleyemeyiz ancak okullarımız arasındaki imkân farklılıklarını en aza indirgeyebiliriz. Çünkü bu imkân farklılıkları arttıkça bölgemizdeki bazı okullarda öğrenci sayılarında aşırı yığılma bazılarında ise azalmalar meydana geliyor. İnanıyorum ki, bu imkân farklılıkları azaldıkça okullar arasındaki başarı farkı da azalmış olacak ve böylece öğrencilerin belli okullarda yığılmasının önüne geçmiş olacağız.

Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Okul müdürlerimiz, yenilikleri öğretmenleri ile birlikte takip ederek, öğretmenlerimizin başka öğrenme yaklaşımlarını kullanmalarının yolunu açmalı ve onlara fırsat sunmalı. Nitekim Bakanlığımız da bu anlamda öğretmenlerimiz için, dijital ortamlarda ve fiziksel ortamlarda çok farklı kaynaklar sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Dolayısıyla biz yöneticiler de imkânlarımız dâhilinde öğretmenlerimize daha çok destek olmalıyız ve onlara daha fazla katkı sağlamalıyız ki sürecin sonunda istediğimiz çıktıları alabilelim.”

Bilgilendirme toplantısı, Şube Müdürü Yaşar Gezgin’in konuşması ile okul müdürlerinin yapılacak çalışmalara ilişkin görüş-önerileri ve okul içi örnek etkinliklerini sunmaları; okulların ihtiyaçlarının belirlenmesi ve okullarda uygulanabilecek projelerin değerlendirilmesi çalışmaları ile devam etti.

26-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-2018

Harbiye Mah. Nakış Sokak No41 Çankaya / Ankara - 0 312 418 68 75 / 425 41 76 / 418 24 29 / 418 84 58 / 419 67 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.